115

Tre nyttige tips for å leie henger

Det er smart å tenke gjennom hva du behøver og hva bilen din kan trekke på forhånd. Disse tre tingene bør du sjekke når du skal leie tilhenger:

Av Leid.no

Marit Krogstad

Leid.no

22. september 2022
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20221124125440287.jpeg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20221124121705015.jpeg
0

1. Hva du kan trekke lovlig bak din bil?

Prøv Statens Vegvesens tilhengerkalkulator for å sjekke hva du lovlig kan trekke med aktuell bil og tilhenger. Fyll inn skiltnummeret på bilen og huk av for eventuelle utvidelser av førerkortet. Vipps så regner kalkulatoren ut svaret for deg.

2. Velg riktig henger!

Her handler det om hva slags jobb du skal bruke tilhengeren til. Skal du flytte er det alltid fint å bruke en skaphenger som holder verdisakene dine trygge fra vær og vind under transport. Er det kasting av hageavfall som står på planen er en grindhenger med tipp den beste hengeren for deg. Husker å bruke lastenett så slipper du å ha mistet halve lasten før du kommer frem til ditt nærmeste avfallsdeponi. Er det transport av materialer eller mindre gjenstander er varehengeren et godt alternativ. I tillegg har du selvfølgelig spesialhengere for transport av bil eller båt som bilhenger og båthenger. Med tilhengerutleie kan du velge mellom en rekke tilhengere og akkurat den typen henger du trenger.

3. Sjekken som sparer deg uhell

Nå har du fått hengeren du trenger på bilen, men det er noen ting du bør sjekke før du kjører av gårde. Sitter hengeren ordentlig på? Dra i draget og ta en sjekk. Håndtaket på hengeren skal stå i horisontal stilling. Sjekk at vaieren ligger rundt hengerfeste eller er festet i bilen. Sveiv opp nesehjulet og sjekk at alle lys på hengeren fungerer. Bruk tilhengerkontakt ved behov. Aller helst bør du også ta en bremsetest før du kjører ut på veien. Så er du klar!


3958
TrueFalsec-450
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220609142536567.png #FFFFFF
Les også